istosch data &web center

istosch webSite (дата и веб-центр)

Νέα

Horizon, ο πρώτος φορητός Η/Υ της Λευκορωσίας

Horizon, ο πρώτος φορητός Η/Υ της Λευκορωσίας

istosch the first Chania's multinational technologies lab   the 1st multinational Chania's web design & development center   simply& dedicated web Hosting    istoschSHOP, Τα πάντα από βιβλία & νέα τεχνολογία...

Μισθώστε Διαφημιστική Προβολή στο istoschPORTAL

διαδικτυακά μαθήματα Αγγλικών

«Η γοργόνα με τα όμορφα πόδια»: Ένα παιδικό παραμύθι» της Αιμιλίας Πλατή

 

 

Στις 22 Δεκεμβρίου 2022, το εργοστάσιο Horizon με έδρα τη Λευκορωσία, ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των πρώτων φορητών υπολογιστών στη Λευκορωσία, μια χώρα με μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι του Λογισμικού και της παραγωγής ολοκληρωμένων κυκλωμάτων και ημιαγωγών, εδώ και πολλά χρόνια.
Συνολικά, έχουν αναπτυχθεί περίπου 80 μοντέλα φορητών υπολογιστών και το 2023 σχεδιάζεται να κυκλοφορήσουν περισσότερα από 300 είδη στην αγορά, από την συγκεκριμένη εταιρεία που ουσιαστικά είναι Κρατική, μιας και η Λευκορωσία είναι η μόνη χώρα που από το 1996 και μετά ακολουθεί το Σοβιετικό μοντέλο στην Οικονομία και στο κράτος μαζί με την Υπερδνειστερεία, μόνο πως η Λευκορωσία, εδώ και χρόνια είναι μια υπερδύναμη στο πεδίο του indie-gaming.


Το πρώτο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει, είναι ένα H-book MAK4 με επεξεργαστή Intel Core 11. Οι προγραμματιστές του φορητού υπολογιστή ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούν εξαρτήματα ίδια με γνωστές παγκόσμιες μάρκες. Ωστόσο, η συσκευή στην παρούσα φάση, χρησιμοποιεί το 12% των λευκορωσικών εξαρτημάτων.
Το εργοστάσιο Horizon ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των πρώτων φορητών υπολογιστών της Λευκορωσίας και έχει ως σκοπό μελλοντικά να οδηγήσει ολόκληρη την παραγωγή σε επίπεδο καθετοποίησης.
Της εκκίνησης της παραγωγής, προηγήθηκε μια πολύ σοβαρή προετοιμασία εκσυγχρονισμού, τόσο στον τομέα της ανάπτυξης όσο και στον τομέα της προετοιμασίας των παραγωγικών διαδικασιών.
Για παράδειγμα, εκσυγχρόνισαν την παραγωγή ηλεκτρονικών στο Minsk Production Association of Computer Equipment, αγόρασαν περισσότερες από 300 μονάδες εξοπλισμού παραγωγής, με όρους ρομποτικής κατασκευής, τόσο της κάθε μήτρας, όσο και των παραγόμενων μερών, με αποτέλεσμα να διορθωθούν και να ανασυγκροτηθούν οι διαδικασίες σε όλη τη γραμμή της παραγωγής, καθώς και τις δοκιμές που έγιναν σε αυτά.
Η δημιουργία του Λευκορωσικού φορητού υπολογιστή είναι εντολή της κυβέρνησης και του Προέδρου Λουκασένκο, η οποία έχει ολοκληρωθεί πλήρως και το επόμενο στάδιο, αν όλα πάνε καλά και αγοραστικά, θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα και μάλιστα εκθετικά στο εγγύς μέλλον.
Το Μινσκ συγχαίρει την επιχείρηση Horizon για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του επόμενου νέου προϊόντος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, πρόκειται για υποκατάσταση εισαγωγής, που προοδευτικά θα πάρει και χαρακτηριστικά εξαγωγικής διαδικασίας. Υπάρχουν μεγάλα σχέδια για εφαρμογή στη ρωσική αγορά και, φυσικά, στην αγορά της Λευκορωσίας.


Το Μινσκ υποστηρίζει όλες τις επιχειρήσεις που αναπτύσσονται, – δήλωσε η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της πόλης του Μινσκ, Nadezhda Lazarevich, τα λόγια της οποίας αναφέρονται από και σύμφωνα με το πρακτορείο BelTA.
Ο Yuri Predko, γενικός διευθυντής της OJSC Horizon Holding Management Company, δήλωσε ότι το H-book MAK4 μπορεί να ανταγωνιστεί εξέχουσες μάρκες όσον αφορά την ποιότητα και την απόδοση, μιας και οι προδιαγραφές του, έχουν στόχευση στο επαγγελματικό κοινό κι αυτό θα είναι το target group σε πρώτη φάση.
Εξήγησε ότι μια μεγάλη ομάδα σχεδιαστών, μηχανικών, προγραμματιστών, μηχανικών κυκλωμάτων, προγραμματιστών, κατασκευαστών, εμπόρων με διεθνή εμπειρία εργάστηκε για τη δημιουργία του προϊόντος.
Οι επενδύσεις στο έργο, μέχρι 23η του Δεκέμβρη του 2022(δηλαδή μέχρι πριν λίγες μέρες) δεν αποκαλύφθηκαν.

Εμφάνιση πληροφοριών για την τιμή ενός φορητού υπολογιστή

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022, εμφανίστηκαν πληροφορίες σχετικά με το κόστος του πρώτου φορητού υπολογιστή της Λευκορωσίας – θα είναι 1300 Λευκορωσικά, ρούβλια ή περίπου 31.000, Ρωσικά ρούβλια για τον βασικό εξοπλισμό. Όπως σημειώνεται, η ετοιμότητα για σειριακή παραγωγή της συσκευής είναι 100%.»Έχουμε εμπειρία όπως και οι οθόνες τηλεοράσεων όχι πολύ διαφορετικοί υπολογιστές. Και εκεί, και υπάρχουν πλακέτες, οθόνες, θήκες και προγράμματα. Υπάρχουν τσιπ προγραμματισμού EMS.
Συμμορφώνονται με όλα τα πρότυπα και απαιτήσεις και δεν παραβιάζουν διαδικασίες αδειοδότησης, συμφωνίες άδειας χρήσης Θα είναι ένα δημόσιο λευκό προϊόν που θα έχει ενδιαφέρον όχι μόνο», δήλωσε ο Γιούρι «Ορίζων» των χωρών της ΚΑΚ Πρέντκο, γενικός διευθυντής της εταιρείας διαχείρισης της εκμετάλλευσης.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του φορητού υπολογιστή ονομάζεται ασφάλεια.

Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, υπάρχουν ήδη μοντέλα με επεξεργαστή που δεν μπορεί να ελεγχθεί από έξω, κάτι που θα βοηθήσει στην προστασία των πληροφοριών. Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο του 2022, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος για να αντικαταστήσει αυτά που έχουν εγκαταλείψει την αγορά.

Ανακοίνωση του «πρώτου Λευκορωσικού υπολογιστή»

Την 1η Σεπτεμβρίου 2022, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο παρουσίασε έναν φορητό υπολογιστή, τον οποίο ονόμασε «ο πρώτος Λευκορωσικός υπολογιστής». Η συσκευή αναπτύχθηκε στο εργοστάσιο Horizon στο Μινσκ.

Αυτός είναι ο πρώτος υπολογιστής που μου χάρισαν οι έξυπνοι άνθρωποι μας.

Τους ανατέθηκε να «κλιμακώσουν» σε όλο τον κόσμο, να βρουν το καλύτερο από αυτά σε αυτή τη φάση, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ακόμη (επεξεργαστές, λογισμικό) και να δημιουργήσουν αυτόν τον υπολογιστή, είπε ο Λουκασένκα κατά τη διάρκεια ενός ανοιχτού μαθήματος «Η ιστορική μνήμη είναι ο δρόμος προς το μέλλον».

Παρουσιάστηκε «ο πρώτος υπολογιστής της Λευκορωσίας»

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, περίπου το 12% των εξαρτημάτων φορητών υπολογιστών είναι προϊόντα Λευκορωσίας. Μέχρι το τέλος του 2022, αυτό το μερίδιο θα αυξηθεί στο 30%, δήλωσε ο Alexander Lukashenko.
Έχοντας γνώση της παγκόσμιας αγοράς σε επίπεδο πληροφοριών, θα έλεγε κανείς ότι δεν δημιουργήθηκε στη Λευκορωσία. Αυτό υποδηλώνει ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες, τόνισε ο Λευκορώσος ηγέτης.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι «ο πιο σύγχρονος υπολογιστής στο επίπεδο των παγκόσμιων προδιαγραφών», σημειώνοντας ότι ούτε ένας υπολογιστής δεν μπορεί να παραχθεί πλήρως από μία χώρα και η επιστήμη είναι διεθνής. Υπενθύμισε ότι η δημοκρατία έχει ένα πάρκο υψηλής τεχνολογίας, τον δικό της τεχνητό δορυφόρο και έχει δημιουργηθεί ο πυρηνικός σταθμός της Λευκορωσίας.
Ο αρχηγός του κράτους υπενθύμισε επίσης ότι σε συνεργασία με Ρώσους ειδικούς, δημιουργήθηκαν στο παρελθόν αρκετοί υπερυπολογιστές.
Νωρίτερα το 2022, ο Λουκασένκο είπε ότι η Μόσχα θα διαθέσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο Μινσκ για κοινά έργα στον τομέα της υποκατάστασης των εισαγωγών.
Τόνισε ότι η Ρωσία παραμένει ο κύριος στρατηγικός εταίρος της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο χώρες σχεδιάζουν «κάτω και πάνω απ΄ το τραπέζι» κοινά έργα.

tsp

 

istosch data &web center

istosch data &web center