Port Folio-Resume

Το istosch data &web center ιδρύθηκε επίσημα στις 31 του Μάρτη του 2006, από τον Γιάννη Κοτσώνη Προγραμματιστή, διευθυντή, συντάκτη και Άνθρωπο του Ηλεκτρονικού και Έντυπου τύπου.
Ωστόσο η ιδέα της δημιουργίας του παραπάνω κέντρου ξεκίνησε ήδη από το 2002 με αυτοχρηματοδοτούμενα κεφάλαια που είχαν προκύψει από την εργασία του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του, καθώς και από την παρακαταθήκη των γνώσεων της πληροφορικής που είχε αποκτήσει ήδη από τον Ιουνίου του 1993 αρχικά στο ΙΙΕΚ “Ζήτα”.
Μετά από τη λήξη των σπουδών του ο πρώην Ραδιοφωνικός Παραγωγός (στο συμβατικό ραδιόφωνο) σε Χανιά FM 88,8(ήδη από το ξεκίνημα του, στις 10 του Νοέμβρη του 1988), Κρήτη 101,5 και Top Channel, ηχολήπτης και εικονολήπτης στον τηλεοπτικό ΚΡΗΤΗ TV1, αλλά και Συντάκτης τύπου σε εφημερίδες της πόλης των Χανίων, όπως ο “Αγώνας της Κρήτης” και η “Αλήθεια”, καθώς και στον περιοδικό τύπο της πόλης, στην “Χανιώτικη Αγορά”(ως ελεύθερος συνεργάτης και αρθρογράφος), ενώ υπήρξε μέλος του συγκροτήματος των “Rainy Days” και βασικός σολίστ κιθαρίστας, καθώς και ένας εκ των συνθετών του.
Λίγο νωρίτερα, αλλά και την την ίδια περίοδο που συμμετείχε στο παραπάνω μουσικό συγκρότημα, υπήρξε και ιδρυτικό μέλος της πολιτιστικής ομάδας “Αμηχανία” (στην οποία συμμετείχε ενεργά στις μουσικές και κινηματογραφικές της βραδιές, όπως τα Blues & Jazz nights, καθώς και το Festival Cult & Trash Κινηματογράφου, στον Δημοτικό Κινηματογραφο Κήπο.
Παράλληλα με τις παραπάνω εκδηλώσεις, βοήθησε ενεργά να πραγματοποιηθούν οι 3 πρώτες μεγάλες συναυλίες στα Νεώρια & στο Ωδείο, με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τους Τρύπες και τους Last Drive όλα αυτά μέχρι το Μάη του 1990.
Μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού του 1992, είχε αναλάβει δευτερεύοντα βοηθητικό ρόλο στο στην ομάδα που είχε αναλάβει το Κινηματοθέατρο “Ωδείο” στα Χανιά, καθώς και τον “Θερινό Δημοτικό Κήπο”, καθώς και στα πρώτα φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου στα Χανιά.
Αργότερα από τον Ιούλη του 1993 και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ανέλαβε την διαχείριση της μηχανοργάνωσης του Στρατιωτικού Πρατηρίου της Κω για ένα δίμηνο ως αποσπασμένος από την μονάδα του, αντικαθιστώντας τον τότε αδειούχο συνάδελφο του κληρωτό, ενώ το Καλοκαρί του 1994 και μέχρι την απόλυση του από τον Ελληνικό Στρατό το Φλεβάρη του 1995, είχε θέση γραφέα στο 3ο Επιτελικό Γραφείο & στην Διεύθυνση Τεχνικού της V’ ΜΠ, ενώ συνέχιζε την καρριέρα του στον ραδιοφωνικό σταθμό Baby FM 101,85, ως ραδιοφωνικός παραγωγός.
Μετά την λήξη της Θητείας του, συνέχιζε να εργάζεται τόσο στα ΜΜΕ της πόλης, όσο και στο θρυλικό Βιβλιοπωλείο “Σχήμα” κατά την περίοδο 2002-2004, στο οποίο μεταξύ άλλων, υπήρξε και στην ομάδα βοήθειας για την δημιουργία του Θρυλικού Δεύτερου ορόφου μαζί με άλλους φίλους κατά το ξεκίνημα της δεκαετίας του 1990 παράλληλα με τη σχολή και το ραδιόφωνο.
Στα μέσα της δεκαετίας και μετά τη λήξη της θητείας του στον Ελληνικό Στρατό, συνεργάζονταν ως ανεξάρτητος συνεργάτης στην παραγωγή προγραμμάτων και ιστοσελίδων ήδη από το 1998 και περιοδικός συνεργάτης στον τότε περιοδικό τύπο της πόλης, ενώ στον Ελεύθερο του χρόνο, εκτός από τη μουσική, το διάβασμα, τον κινηματογράφο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όπως το Μπάσκετ(στην εφηβεία είχε δέλτιο στα παιδικά του Α.Ο Κύδων και στο Περιστέρι Χανίων), οι Πολεμικές Τέχνες, το Ποδήλατο και το Κολύμπι Ανοιχτής Θαλάσσης.
Ως Μουσικός Παραγωγός στο συμβατικό ραδιόφωνο της εποχής, θεωρείται από πολλούς, εκείνος που επέβαλε το λεγόμενο “ανεξάρτητο ροκ”, την ανάλυση και παρουσίαση Κινηματογραφικών Ταινιών στα ερτζιανά της πόλης, καθώς και την Jazz σκηνή, το ίδιο πράττει και σήμερα από το istosch WebRADIO .
Φυσικά στο βιογραφικό του υπάρχουν δεκάδες συγγραφικές παρουσιάσεις, μέχρι και κινηματογραφικά σενάρια που όμως έμειναν και συνεχίζουν μένουν στα χαρτιά.
Την εποχή που ξεκίνησε μαζικά το Blogging δημιούργησε το Radio Collectiva Team του οποίου ηγείται ως σύμβουλος σύνταξης.
Το 2015 ανέλαβε την τεχνική υποτήριξη του Kerdos-Property, όπου για πέντε χρόνια παρείχε την δικτυακή και επίγεια τεχνική υποστήτριξη του, ενώ το Μάη του 2017 μέχρι το τέλος του 2018 ανέλαβε την προώθηση του SEO και την διαχείριση του Social Media Managment του Mediterranean Fertility Institute , ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε Ξενοδοχεία, Αρχιτεκτονικά, Λογιστικά, Δικηγορικά, Συμβολαιογραφικά και Τεχνικά γραφεία, με μεγάλη επιτυχία, είτε ως μορφή περιοδικής, είτε ως μορφή μόνιμης, σταθερής και συμβολαιακού τύπου συνεργασίες.
Ως Διευθυντής σύνταξης του σχεδιαστικού, κατασκευαστικού και αναπτυξιακού τμήματος του web & των webSERVICES, έχει πρωταγωνιστήσει στην κατασκευή & φιλοξενία, δεκάδων ιστοσελίδων, ηλεκτρονικών καταστημάτων και πάσης φύσης πλατφόρμων τόσο σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό αποτύπωμα και μέγεθος, όσο και σε συνεργασίες του εξωτερικού.
Στα τέλη της δεκαετίας του 2010 συμμετείχε στην απόπειρα του διαδικτυακού και ηλεκτρονικού περιοδικού theBlue, στο οποίο ανέλαβε και την κατασκευή και φιλοξενία της ιστοπύλης, πέρα από την αρθρογραφία και ως συνεργάτης, καθώς και της ομάδας CydoniaDiet.
Σήμερα, μέσα από το το istosch data &web center προσανατολίζεται να το οδηγήσει ως ένα ανεξάρτητο και πρότυπο κέντρο δικτυακής πληροφορικής στην εποχή της ΙΤ, εντάσσοντας σε αυτήν και μέρος των ανθρωπιστικών επιστημών και του πολιτισμού.
Στο istosch data &web center , έχουν μέχρι σήμερα στηρίξει τόσο την διαφημιστική τους προβολή, όσο και την δικτυακή τους παρουσία, καθώς και την τεχνική του υποστήριξη δεκάδες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και εταιρείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, κάτι που αποδείχνει και επιβεβαιώνει τόσο την δυναμική του, όσο και τις δυνατότητες του, ως κέντρο.
Μότο του είναι από το 2006…και το ταξίδι συνεχίζεται!!!

Translate »
istosch data &web center

istosch data &web center